Englands bedste universitet

Kort før jul, tikkede en email ind fra institutlederen på matematik, med et ganske simpelt budskab: “Der er champagne til alle klokken 16!”

Det var ikke blot for at sige god jul, og tak for indsatsen det forgangne år, men samme dag var resultatet af Research Excellence Framework netop offentliggjort, og for Oxford som universitet og matematik i særdeleshed, var resultatet godt, enddog rigtig godt. Research Excellence Framework er en undersøgelse, der vurderer kvaliteten af alt forskningen de sidste seks år, på alle engelske universiteter, og skal bruges til at tildele penge til Englands universiteter i den kommende seks år. Det er klart, at det er vigtigt, at klare sig godt i denne undersøgelse. Gennemsnitligt blev Oxford det bedste forsknings universitet i England, med landets største produktion af verdensførende forskning. Matematisk institut var med til at trække gennemsnittet op, da vi også endte som det bedste matematiske forskningsinstitut i England – derfor sprang champagnepropperne.

Universiteterne bliver vurderet på en række parametre. Først og fremmest kvaliteten af forskningen, men derudover også på hvor stor betydning forskningen har i samfundet. Hvert universitet skulle indsende deres bedste forskning, og bedste eksempler på “impact”, som er bedrevet i perioden 2008-2013. Hvert bidrag blev vurderet på en skala fra 1 til 4 stjerner, med 4 det bedste. Matematisk Institut fik vurderet 59% til 4 stjerner, mens Cambridge på andenpladsen “kun” fik 45% til 4 stjerner, og Imperial College, Warwick på en delt tredjeplads med 44% til 4 stjerner.

På Julies institut klarede de sig også rigtig godt, men måtte “nøjes” med en delt førsteplads med Imperial College med 57% af deres bidrag til 4 stjerner, mens Cambridge kom på tredjepladsen med 50% til 4 stjerner.

Hvad er det så forskningen i Oxford har bidraget med i “impact”-kategorien:

  • En ny malaria bedhandling, der har reddet mere end 1 million liv globalt.
  • Miniature kemiske reaktorer, der kan omdanne lav-kvalitets- og affaldsgas til højkvalitets flydende brændstof.
  • Lavet en stor database med oldgammelt lertøj og ædelstene, der bruges af museer og handel med antikviteter over hele kloden.
  • Store dele af det statistiske værktøj “R” er udviklet i Oxford.

og meget, meget mere.

Hele rapporten findes her.

Advertisement

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s