Julen sig nærmer…

… men inden julefreden sænker sig over Oxford, så har vi i denne weekend, fået skiftet alle bachelorstuderende ud med unge akademiske talenter, der i den kommende uge vil gøre deres ypperste, for at blive optaget på universitetet.

Igen i år skal jeg hjælpe Jesus College med, at finde frem til de mest egnede af vores kandidater. Jeg har tidligere beskrevet optagelsesprocessen indgående, og nu træder vi ind i den afgørende fase, hvor de bedste bliver fundet gennem mundtlige prøver.

Jeg glæder mig meget, for det er nogle spændende dage. Det bliver særligt interessant at se, om ansøgerne kan leve op til gymnasiekaratererne, lærerudtalelserne, og resultaterne fra vores skriftlige prøve.

Det er ikke den store overraskelse, at en stor procentdel af vores ansøgere er fra Kina. Det er dog mere overraskende, at en ikke ubetydelig del har taget deres gymnasieuddannelse i England. Det er sandsynligvis for at øge chancerne, for optagelse i Oxford eller Cambridge. Det er naturligvis for at forbedre engelskkundskaberne, men muligvis er det også i erkendelsen af, at udenadslære ikke er den eneste form for undervisning, der gør dig faglig god. Hvis man som sekstenårig, alene flytter om på den anden side af jorden, til et fremmed land, hvor man muligvis har svært ved sproget, for at tage sig en ungdomsuddannelse, der muligvis vil forbedre dine chancer for at komme ind på et af eliteuniversiteterne, så vil man frem i verden! Eller også har man forældre, der har enormt høje forventninger.

I morgen er vi meget klogere, men i aften, er byen fyldt af nervøse og spændte unge mennesker.

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i University of Oxford. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s