Nye udfordringer

Som jeg beskrev i sidste indlæg, så er “The Milk Rounds” i fuld gang i Oxford. Jeg er forhåbenligt færdig med min ph.d. i indeværende akademiske år, og havde jeg egentlig regnet med, at jeg i øjeblikket ville være travlt optaget af at skabe kontakter til virksomheder, eller ansøge akademiske post.doc.-stillinger. Jeg gør ingen af delene. Hvorfor ikke det? Fordi jeg for nylig underskrev en kontrakt med konsulentfirmaet, The Smith Institute, hvor jeg efter sommerferien næste år, skal arbejde som matematisk konsulent.

The Smith Institute er et ret specielt konsulentfirma, fordi fokus er på at bruge avanceret matematik samt de nyeste matematiske værktøjer, til at løse kundernes udfordringer. The Smith Institute kompetencer dækker alt fra matematisk modellering og dataanalyse til optimering og udvikling af algoritmer. Jeg bliver den syttende konsulent hos The Smith Institute, så blandt konsulenthuse er det en ret begrænset spiller, hvilket passer mig rigtig fint. Det bliver en stor udfordring, og et sporskifte rent matematisk set, som jeg glæder mig meget til. The Smith Institute har ret tætte forbindelser til Matematisk Institut i Oxford. De bruger jævnligt matematiks mødefaciliteter, og har et tæt samarbejde med flere Oxford-professorer fra OCIAM. Det er derfor ikke helt et farvel til den akademiske verden.

Jeg har adskillige gange nævnt karrierevejledningen i Oxford, samt deres mange tilbud, og nu vil jeg gøre det igen. Jeg tror, at de har en stor ære i, at jeg i dag står med et job. Først og fremmest gennem studenterkonsulenterne, som jeg deltog i sidste år, hvor jeg sammen med tre andre studerende lavede en cost-benefit analyse for en lokal velgørenhedsorganisation. Det var en meget givende projekt, og det var ekstremt brugbart, da jeg skulle skrive mit CV og min ansøgning, til at give konkrete eksempler på mine ikke-matematiske færdigheder. For slet ikke at nævne, at vi til den time lange jobsamtale brugte godt en halv time, på at tale om studenterkonsulenterne og, de erfaringer jeg havde gjort mig. Det er naturligvis ganske oplagt, når jeg nu søgte en stilling som konsulent, men jeg har også hørt fra andre, der har søgt i andre brancher, hvor studenterkonsultoplevelsen har været lige så hjælpsom.

Da jeg forberedte min ansøgning, dvs. skrev mit CV og følgebrev, var karrierevejledningen meget hjælpsomme, med at få det til at blive helt perfekt. I undervisningsperioden kan man mødes med en vejleder ansigt til ansigt, men i perioderne uden undervisning, kan man få elektronisk hjælp. Jeg e-mailede mit CV og følgebrev, og mindre end 24 timer senere havde jeg et meget grundigt og yderst hjælpsomt svar, der gjorde ansøgningen knivskarp.

Som det nok fremgår, er jeg meget imponeret over den kvalitet og service, som karrierevejledningen leverer til studerende. Jeg er sikker på, at den hjælp jeg har fået, først og fremmest har hjulpet mig til jobsamtalen, og efterfølgende igennem studenterkonsulenterne, også har haft en stor betydning for, at The Smith Institute ville ansætte mig.

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i Karrierevejledning, Matematik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s