Dancesports Cuppers aka Vild med Dans i Oxford vol. II

For tre uger siden skrev jeg, at forberedelserne var startet til Dancesports Cuppers. I denne dansekonkurrence kæmper collegerne mod hinanden.  Reglerne er i korte træk, at et par skal bestå af mindst én uøvet danser (mig) og at hvert par skal danse én af følgende danse: vals, jive, quickstep eller cha cha cha. I dag var så dagen for selve konkurrencen.

De sidste par uger har vi trænet hårdt og i denne uge har der været særligt meget tryk på: træning, koordinering af skørter, make-up, hår og bling. Jeg gravede en gammel konkurrencedragt frem af gemmerne, lånte et skørt og gik i Clair’s Accessories (læs: så meget bling, at det næsten er for meget) og så var jeg klar.

Gearet er klar.

Gearet er klar.

I morges mødes vi tidligt i hallen, så der var god tid til at sætte hår og lægge make-up. Her taler vi MEGET make-up. Jeg havde lagt så meget på, at jeg næsten skammede mig, vendte mig om for at tjekke med vores erfarne konkurrencedanser om det var ok, og fik svaret: “jeg ville putte mere på, hvis jeg var dig … og vi putter også lige et tørklæde på din dragt”. Ja, fint skal det være.

Der gøres klar. Som vores træner sagde: "Hvis jeres øjenvipper er længere end jeres nederdele, skal det nok  gå alt sammen.

Der gøres klar. Som vores træner sagde: “Hvis jeres øjenvipper er længere end jeres nederdele, skal det nok
gå alt sammen.

Der stillede 117 par til start fra ca. 25 colleges. Fra mit college – Keble – havde vi ca. 15 par med. Konkurrencen forløb i seks runder, hvor par ville blive sorteret fra mellem hver runde. Hvad der ikke blev sagt højt var, at alle par gik videre til anden runde. Jeg er jo konkurrencemenneske og har det lidt anstrengt med ‘det gælder bare om at være med’-mentaliteten. Jeg må dog indrømme, at det var fantastisk at se begejstringen over at gå videre til anden runde fra et par, der aldrig havde danset før og kun haft to træninger op til konkurrencen.

Runderne gik og der var supergod stemning. Der var kampråb, heppen på holdkammaraterne og battle mellem collegerne om hvem, der kunne råbe højest.

Kampråb (foto: Hannah Chen)

Kampråb (foto: Hannah Chen)

Keble havde alle mand med gennem de først tre runder, hvorefter nogle af vores dansere desværre blev sorteret fra. Her er der video af min makkers og min quickstep fra fjerde runde og billeder.

foto: Hannah Chen

foto: Hannah Chen

foto: Hannah Chen

foto: Hannah Chen

Keble havde hele seks par, inklusiv min makker og jeg, med i finalerunden. Før finalen skulle hvert par alene på gulvet og give en lille smagsprøve på deres dans. Det var lidt nervepirrende at skulle være det eneste par på gulvet, det er jo trods alt et par år eller 14 siden jeg sidst har haft et helt gulv for mig selv.

For at trække spænding ud, gav nogle af universitetets konkurrencedansere opvisning inden premieoverrækkelseren. Så her kan du se, hvordan quickstep kan se ud, når man har øvet lidt mere end tre uger.

Spændingen i vores lejr var til at skære igennem. Keble har haft det bedste hold samlet set og det bedste A-hold de sidste flere år, så forventningerne var tårnhøje.

Der ventes i spænding på resultaterne.

Der ventes i spænding på resultaterne.

Det var næsten ikke til at klare, da de begyndte at råber placeringerne op for quickstep. … nummer 4 blev …, ok vi er i medaljerne. Nummer 3 blev … ja ja, det er meget godt. Nummer 2 blev…, YES!!!! vi gjorde det. Og vinderen er fra Keble, Dan og Julie.

Premieoverrækkelse

Premieoverrækkelse

Quickstepfinalisterne (foto: Hannah Chen)

Quickstepfinalisterne (foto: Hannah Chen)

Det fineste trofæ og mit diplom

Det fineste trofæ og mit diplom

Keble vandt også jive, tog bronze i cha cha cha og fjerdepladsen i vals. Dermed lå vi meget godt til at vinde trofæet for det bedst A-hold, der består af det bedst par i hver af de fire danse fra et college. Det vandt vi også.

Kebles A-hold med the Acheson Shield (foto: Hannah Chen)

Kebles A-hold med the Acheson Shield (foto: Hannah Chen)

Det sidste trofæ, der blev uddelt, var for den højeste samlede score for alle par på et college. Dvs. jo flere par man har med jo større vinderchance har man. Her stoppede successen desværre og vi måtte se os henvist til andenpladsen efter Trinity College.

Det har været virkeligt fed at træne op til konkurrencen og en helt fantastisk sjov dag i dag. Så mon ikke jeg er at finde på gulvet næste år igen.

Min makker Dan og jeg efter en veloverstået konkurrence.

Min makker Dan og jeg efter en veloverstået konkurrence.

Glade Keblefolk

Glade Keblefolk

 

Dette indlæg blev udgivet i Foto, Sport, University of Oxford, Video. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s