Dancesports Cuppers aka Vild med Dans i Oxford

Jeg må nok indrømme, at jeg altid har ønsket at være med i Vild med Dans. Tænk at få lov til at lære at danse sådan rigtigt og dresse up i store kjoler. Nu er muligheden der eller i hvert tilfælde noget der ligner.

Hvert år er der konkurrencer mellem universitets colleges i diverse sportsgrene. Disse konkurrencer kaldes Cuppers. I modsætning til mange andre sportsgrene giver Dancesports Cuppers uøvede en mulighed for at prøve kræfter med sporten. Reglerne er, at et par skal bestå af mindst én uøvet danser. Hvert par danser én af fire danse – vals, quickstep, jive eller cha cha cha, og derved består et hold af fire par. Heldigvis falder jeg indenfor definitionen af “uøvet”, da jeg ikke har konkurreret for universitetet. Det er heldigvis ligemeget hvormeget gymnastik, ballet, moderne dans og mærkeligt nok standard dans (hvilket jeg har danset en gang i mellem siden vi flyttede) man har deltaget i. Det eneste der er ærgerligt ved reglerne er, at man ikke må have rigtig konkurrenceudstyr på, altså ingen pailletter eller glimmer. Det synes, den gamle cirkushest i mig alligevel ærgerligt.

Jeg var selvfølgelig hurtig til at melde mig til Cuppers danseholdet på Keble College, hvor vi havde første træning var i dag. Jeg er blevet teamet op med en af universitets konkurrencedansere og vi skal danse quick step. Det var rigtigt sjovt at lære nogle mere avancerede trin end tidligere, men hold nu op, der er ikke meget tid til at tænke over trinene i en quickstep. Jeg synes, det gik rigtig fint og det lod til at min makker/underviser var tilfreds.

Keble College har vundet de sidste tre år, så der ligger jo et vist pres. Jeg er gået i skarp træning og håber på, at vi er klar til kamp d. 24. maj. Husk at krydse fingre – opfølgning følger.

Dette indlæg blev udgivet i Sport, University of Oxford. Bogmærk permalinket.

2 svar til Dancesports Cuppers aka Vild med Dans i Oxford

  1. Tage siger:

    Kære Jakob
    Hjertelig til lykke med de 30 år, gamle dreng.
    Håber det bedste for jer i fremtiden.
    Kærligt Tage og Kristine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s