Oxford By Night

Jeg var i sidste uge på en fototur rundt i Oxford om aftenen. Jeg har fået mig et nyt stativ til kameraet, så kameraet står helt stille, og jeg kan tage billeder om aftenen uden rystelser. Lidt af resultaterne kan ses her.

Radcliffe Camera. Et af Oxfords mest kendte varetegn.

Radcliffe Camera er et af Oxfords mest kendte varetegn. Det er en del af The Bodleian Library, som er universitets største bibliotek. Det var en ret god aften at tage billeder. Der var et spredt skydække, og en ret god vind, og den lange lukketid, som er nødvendig for at få tilstrækkeligt med lys i billedet, gjorde at skyerne blev næsten spøgelsesagtige. Kameraets lukkemekanisme har været åbent i 20 sekunder for at tage billedet ovenfor.

En cykel passerede mens billedet blev taget.

Jeg havde tilmeldt mig et fotokursus, hvor vi mødtes og gik rundt i byen og fotograferede. Det var arrangeret af en professionel fotograf, der undervejs gav tips og tricks til, hvordan man fotograferede om natten. På billedet ovenfor er vi på Turl Street, og mens jeg tog billedet kom en cykel kørende forbi.
Arkitektoniske detaljer på Lincoln College Library.

Arkitektoniske detaljer på Lincoln College Library.

Bakke ved Oxford Castle.Aftenes bedste billede er bestemt dette. Det var egentlig totalt mørkt, og træerne på billedet kunne jeg kun se ret svagt. Hvis lukkemekanismen er tilpas længe åben, vil der komme nok lys til, at det ser ud som på billedet ovenfor. Her er det 60 sekunders eksponering. Den underlige rødlige farve i baggrunden skyldes det svage skydække der kan ses ved horisonten, og gadelyset der reflekteres imod det. Ser man godt efter på billedet, kan man skimte en del stjerner.

Billedekvaliteten ovenfor er ikke prangende, men det er WordPress’ skyld og ikke kameraets. Billederne findes i høj opløsning her.

 

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i Foto. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s