Brevbomber

Torsdag havde nogle personer sendt mistænkelige pakker til fire militære rekrutteringskontorer, heriblandt det i Oxford. Det kom ovenpå en dag, hvor tre lignende kontorer i andre dele af landet, havde fået tilsendt brevbomber. Pakkerne viste sig netop ikke blot at være mistænkelige, men rent faktisk indeholdt attrapper, der kunne eksplodere. Officielt blev det sagt, at brevene ikke var decideret farlige, og indeholdt meget små sprængladninger – hvem ved om det måske er det for ikke, at skræmme befolkningen. Ingen af de syv bomber blev detoneret, og heldigvis kom ingen til skade.

‘Rullemarie’. Gad vide, om robotten også har et kælenavn herovre?

Det hele lignede et koordineret ‘angreb’, og ifølge myndighederne bar det præg af nordirske oprørsstyrker. Freden i Nordirland er yderst skrøbelig, og det seneste år har der været flere voldelige sammenstød. Blandt andet er unionister blevet angrebet for at flage med Union Jack. Sidste gang, der var et angreb på britisk grund var helt tilbage i 2001, hvor IRA sprang en bilbombe i London-bydelen Ealing Broadway. Den gang blev syv personer såret, men bomben blev detoneret meget sent om aftenen, og var åbenbart konstrueret så eksplosionen ville se skræmmende ud på TV, fremfor at gøre skade. Altså en rent propaganda mission, for at vise myndighederne, hvad IRA var i stand til, og for at skræmme befolkningen. Er disse brevbomber måske det samme?

Det militære rekrutteringskontor i Oxford ligger godt 200 meter fra matematisk institut. Vejen fra matematik og ned til byen var helt afspærret i de godt tre timer det hele stod på.

 

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i UK. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s