London

Det er efterhånden længe siden der er sket noget på bloggen. Nu er vi hjemme igen efter en god sommer. En anden ting, som det er længe siden, er at vi har været i London. Da vi i lørdags havde en weekend, hvor vi ikke havde planlagt noget, var det oplagt, at turen skulle gå til London.

Til min fødselsdag for et par år siden, fik jeg bogen London af Eward Rutherford, der essentielt er en samling noveller, der beskriver Londons historie fra 400 f.kr. til 1980. Bogens historier er centreret omkring vigtige begivenheder i Londons historie, som f.eks. den store brand 1666, der nedbrændte ca. 5/6 af byen og Luftwaffes angreb på London i 1940-41. Da vi begge har læst bogen, synes vi det ville være fint med et besøg på Museum of London. Et ganske fint museum, der helt sikkert er et besøg værd, hvis man vil vide lidt om Londons historie.

London skal være en mere cykelvenlig by, og der laves flere tiltag, for at gøre folk mere interesserede i cykling. Ved Museum of London, var der en fyr, som var ret vild på en cykel, der lavede tricks. Han var faktisk så god, at han var fire gange britisk mester og to gange europæisk.

IMG_7221 IMG_7226

Museet ligger lige ved siden af St Paul’s Cathedral. Det koster den fyrstelige sum af £16 per person, og da der ikke var så lang tid til lukketid, så vi det kun udefra. I lørdags var det jo 7. september, så som i alle andre kirker var der også bryllup i St Paul’s denne lørdag – og her havde damerne meget fine hatte på. Det trak også store folkemængder, at alle gæsterne skulle fotograferes på trappen foran kirken.

Bryllupsgaver. Bemærk i øvrigt den meget britiske mand til højre - og hans meget lyserøde skjorte

Bryllupsgaver. Bemærk i øvrigt den meget britiske mand til højre – og hans meget lyserøde skjorte

Alle gæsterne.

Alle gæsterne.

En brudesvend, der synes det er noget kedeligt, at skulle fotograferes.

En brudesvend, der synes det er noget kedeligt, at skulle fotograferes.

Forsiden af St Paul's Cathedral. Den store kuppel som kirken er kendt for kan man ikke se her.

Forsiden af St Paul’s Cathedral. Den store kuppel som kirken er kendt for kan man ikke se her.

Vi havde billetter til en Queen musicallen “We will rock you!”, som går på et teater lidt nord for Covent Garden. Covent Garden er et ganske hyggeligt kvarter i London, men om lørdagen er det overfyldt med turister. I de små gader, er der nu alligevel ret godt.

Store, flotte, dyre biler er der nok af i London.

Store, flotte, dyre biler er der nok af i London.

IMG_7258

Skal man vælge en musical, kan We Will Rock You helt klart anbefales.

Skal man vælge en musical, kan We Will Rock You helt klart anbefales.

We Will Rock You er en rigtig god musical, som helt klart kan anbefales. Historien er skrevet for at få alle Queens klassikere til at passe sammen i en historie. Det er lykkedes rigtig, rigtig godt – meget bedre end Thriller musicallen, der er bygget på Michael Jacksons klassikere, som vi så sidste år. Før vi så den, var vi ikke helt klar over, hvor meget af Queens musik vi i virkeligheden kendte, men det viste sig naturligvis at vi kendte de fleste, og ikke blot Bohemian Rapsody, We Will Rock You og We Are The Champions.

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i Foto, Oplevelser og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s