Finland – fest og ferie

Den første del af vores sommerferie foregik i Finland. I tænker måske nok: “Hvordan finder man på at tage på sommerferie i Finland?”. Grunden er, at vi var inviteret til bryllup hos Jakobs gamle spejderkammerat Andreas, der skulle giftes med finske Emilia. Når vi nu var der alligevel, var det oplagt at blive et par ekstra dage.

Brylluppet, der nærmest varede tre dage, var en fantastisk oplevelse. Det hele var et godt mix af finske og danske bryllupstraditioner. Til finske bryllupper danser alle gæster de klassiske danse vals og foxtrot efter brudesvals. I modsætning til de fleste danskere kender alle finner disse danse, men de ca. 40 danske gæster var inviteret til danseundervisning fredag aften. Brudens tante og onkel førte an og der blev danse og grint til den store guldmedalje.

Vielsen var en smuk ceremoni foretaget af brudens far, der var præst, og ceremonien var krydret med musikalske indslag fra både brudens og gommens familier. Til festen, så vi virkeligt de finske og danske traditioner smelte sammen. Første gang bruden forlod lokalet, løb alle de danske kvinder, traditionen tro, op og kyssede gommen. Dette skete under undrende stirren fra de finske gæster, men især de finske tanter fangede det ret hurtigt og synes, det var et fremragende koncept. I Finland bliver bruden bortført under festen, og gommen skal så gennemgå nogle prøver for at vinde hende tilbage. Da hun blev slæb ud, var de finske kvinder først til at starte kysseriet, mens brudepigen, der havde arrangeret prøverne for gommen, desparat prøvede at skabe lidt ro, så den finske tradition kunne gennemføres.

Søndag stod den på grill, saunasidning og badning i floden, hvilket viste sig at være en fremragende tømmermændskur. Tak til Emilia og Andreas for tre fantastiske dage.

IMG_6855

IMG_6857

Vores dag i Helsinki startede med en tur til festningsværket Suomenlinna, der er anlagt på en lille øgruppe ud for byen af svenskerne i 1748.

IMG_6997

Herefter spiste vi frokost på byens centrale plads, et travlt sted med mange handlende og mennesker. Vi nød et lækkert stykke laks og rejste os for at tage vores ting … nej, vores rygsæk var væk, ØV!! Eftermiddagen foregik derfor med at rede situationen. Vi lærte: (i) at den danske ambassade i Helsinki er meget hjælpsom. Et midlertidigt pas blev hurtigt lavet til Jakob, og gyldigheden blev forlænget udover det normale, så han kunne passe sin videre ferie og efterfølgende konference. (ii) at politiet i Helsinki har hørt utallige ligende historier og (iii) at Nordea i Helsinki ikke kan spærre et dansk Nordea visakort. Undskyldningen var, at de i banken ikke kunne ringe ud af landet.

IMG_7026

Alt i alt havde vi en rigtig god tur til Finland, der desværre sluttede lidt uheldigt.

Dette indlæg blev udgivet i Rejse, Sommerferie. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s