Endnu en D.Phil-studerende i familien

Jeg tror de fleste allerede ved det, men Julie er blevet optaget på universitetet, hvor hun skal tage en forskeruddannelse. Der kommer ikke til at være den store forskel i det daglige liv, da hun skal sidde ved samme skrivebord, og arbejde sammen med de samme mennesker. Forskellen er, at hun efter tre år får en grad for sit arbejde, og i modsætning til nu, hvor hun har et almindeligt job, og det jo ikke udløser en titel efter tre års arbejde. Et ret godt bytte.

Det har været en lang vej, der har fyldt meget gennem foråret. Først skulle der findes finansiering, og efterfølgende at skulle slås med at få opfyldt alle de tåbelige regler, som universitetet opsatte, såsom engelskprøve, for at hun endeligt kunne optages. Men naturligvis lykkedes det, og Julie starter som såkaldt D.Phil-studerende (fint skal det jo være her i Oxford) til efteråret.

Jeg er meget stolt over, at det lykkes Julie, at blive optaget, særligt på den måde hun gjorde det på. Hun bliver finansieret af universitetets medicinske institut. Dette institut udlodder hvert år nogle få legater, som man der er rigtig mange ansøgere til. Julie var derfor til samtale, hvor der sad et tolv mands stort panel foran hende, og udspurgte hende i alt fra øst til vest om hendes forskning, og om hendes medicinske viden generelt. Julie blev vejet – og fik penge til fuldt ud at kunne forske i tre-fire år. Meget imponerende.

Som man skal, er Julie også blevet optaget på et college. Det blev Keble College, lidt tilfældigt, men det betyder reelt ingenting. I og med, at vi er på to forskellige colleges så har vi lidt flere muligheder for at snuse til de forskellige traditioner, der findes i Oxford. Efter at være optaget, fandt Julie hurtigt ud af, at de vandt dette års dansekonkurrence – så måske bliver dansen en smule mere seriøst næste år.

Julie på Keble college

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i University of Oxford. Bogmærk permalinket.

4 svar til Endnu en D.Phil-studerende i familien

 1. Blaavand siger:

  Yes det lykkedes, stort tillykke Julie 🙂

 2. Kære Julie og Jakob,
  For det første, Julie, tillykke med optagelsen!
  For det andet, tak til jer begge for at lave den her blog og fortælle om jeres liv i Oxford. Jeg er virkelig glad for at jeg ret ‘tilfældigt’ faldt over jeres site, idet at jeg netop i dag, for blot få timer siden, sendte den sidste del af min ansøgning ind (submission of written work) til St. John’s for at læse min bachelor i History of Art. Det er meget inspirerende at få en fornemmelse af universitetet og få det trukket ned på et håndgribeligt plan, så det ikke længere, for mit vedkommende ihvertfald, bliver på et eller andet unattainable drømme/ambition niveau.
  Mvh.
  Elisabeth.

  • Jakob siger:

   Kære Elisabeth,

   Mange tak for din kommentar. Det er dejligt at høre, at bloggen når bredere ud, end blot familie og venner, som den umiddelbart var tiltænkt.

   Held og lykke med din ansøgning. Når du skal til samtale kan det være, at du kan finde lidt hjælp her (http://wp.me/p1Fh7B-8P). Det er godt nok mest om samtalerne i matematik, men det kan måske være med til at afmystificere processen en smule. En ting, som jeg vist ikke fik skrevet i det indlæg er, at hvis du kan få din lærer, der skriver anbefalingen for dig, til at skrive f.eks., at du er den bedste studerende vedkommende har haft i løbet af de sidste 5-10 år, kan det hjælpe dine chancer en del for at komme til samtale. Mest fordi alle skriver lærer skriver, at deres elever er flittige og dygtige, men hvis der er noget kvantitativt som “den bedste i de seneste 5-10 år”, så skiller du dig positivt ud fra de andre. Det kan være, at dette er for sent at skrive, for du har muligvis indsendt hele UCAS-formen… anyway. Held og lykke med ansøgningsprocessen.

   Mvh
   Jakob

   • Tak for linket.
    Jeg fik en virkelig god reference af min lærer, men tror ikke at hun skrev lige nøjagtig det… Håber at jeg kommer videre i ansøgningsprocessen alligevel. Nu må vi se 🙂

    Mvh.
    Elisabeth.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s