Indvandring i England

Tilbage i december var der folketælling i England, og jeg skrev om, hvordan Migration Watch havde sat fokus på den øgede indvandring fra østeuropæiske lande som Polen, og den øgede indvandring var en trussel mod det engelske samfund.

Siden har debatten virkelig taget fart. Særligt omkring medlemsskabet af EU, som englænderne skal stemme om, hvis de konservative får absolut flertal efter næste parlamentsvalg.

I sidste uge var der suppleringsvalg til parlamentet fik UK Independent Party (analog til Dansk Folkeparti) sit gennembrud, og nu kæmper både de konservative og labour om at være partiet, der har den hårdeste politik overfor indvandrer. Berlingske har i dag en meget interessant artikel “Protesten fra bingo-byen”, som beskriver situationen meget godt.

Det er ganske interessant at se, hvordan engelsk politik gentager dansk politik fra starten af dette årtusinde. Pga. det engelske valgsystem, hvor det er “vinderen der tager alt”, er det langt fra sikkert, at UKIP rent faktisk får afgørende indflydelse – endsige kommer i parlamentet – men i øjeblikket er de med til at sætte en dagsorden, og derfor har de allerede en betydning.

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i UK. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s