Høj vandstand

Det mest almindelige samtaleemne både i Danmark og England er vejret. Det fylder meget i ens bevidsthed, og det er nok fordi det er så ringe som det er. Da jeg boede i Berkeley, tjekkede jeg, i starten, hver morgen vejrudsigten for at se, om det skulle blive regn senere. Vejret var stabilt og det regnede sjældent, så jeg droppede det hurtigt, for det var klart, hvordan vejret ville være: godt – ligesom det var i går. Sådan er det desværre ikke mere, og vejrudsigten tjekkes nu troligt over havregrynene hver morgen.

At det har regnet en del er ikke den store nyhed. Faktisk kan man undre sig over, hvorfor nogen kunne finde på at bosætte sig et sted, hvor der kommer så meget nedbør – måske er det derfor de aldrig rigtig har fået smag for cykleriet, og i stedet pakker sig sammen i busser.

Den megen regn har fået vandstanden i Themsen til at stige meget, og der skal ikke meget til før den går over sine bredder. Oxford ligger ved en forgrening af Themsen, og da vi i weekenden gik en tur, og kom forbi en af Themsens bifloder, var vandet steget ind i de omkringliggende haver.

Broen over floden står under vand, og søen i baggrunden - ja der plejer ikke at være en sø.

Broen over floden står under vand, og søen i baggrunden – ja der plejer ikke at være en sø.

foto 2

Ser man godt efter på fotoet, kan man se en bænk midt i “søen”.

Det kommer til at tage enddog meget lang tid, før vandstanden er tilbage til normalen – særligt hvis vejret fortsætter som det har været.

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i Vejr. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s