Bicester Outlet Village

I weekend bevægede vi os en smule væk fra osteklokken Oxford. Ikke for langt væk, bare lige tyve minutters køretid væk.

Vi havde tidligere set, at der i byen Bicester (udtales “bister” – naturligvis) var et stort designer outlet. Da vi havde en bil denne weekend, ville vi slå et smut forbi. Det viste sig at være et enormt stort sted.

Jeg havde ikke forventet det store, måske et par butikker i en lagerlignende bygning, hvor tøj lå i stakke og kaos, så man ikke var helt klar over, om varerne var ægte eller ej. Den tanke blev virkelig gjort til skamme. Først og fremmest var parkeringspladsen helt kollosal, og det var tydeligt, at her kom der mange mennesker. Da vi var der en lørdag, var det stort set umuligt at få en parkeringsplads, men det lykkes efter noget tids søgen. Vi skulle tilmed deles om pladserne med omkring ti turistbusser, der kom med kunder langvejs fra. Gad man ikke ligge og slås om de få tilbageværende frie pladser, kunne man køre sin Audi eller Jaguar hen til “Valet Parking” og så sørgede de for en plads.

Det hedder Bicester Outlet Village, og butikkerne er små mindre træbygninger i et eller to plan, alle centreret om en lang central gade. Det var ganske hyggeligt lavet, og jeg kunne forestille mig, at det om sommeren var endnu bedre. Der var meget rent og pænt, og ikke på samme måde beskidt som en gågade kan være det på en almindelig lørdag.

Det vigtigste spørgsmål er jo i virkeligheden, om man kan gøre sig nogle gode køb, og det tror jeg bestemt kan lade sig gøre. Der var alle store mærker som Prada, D&G, Dior, Hugo Boss og mange flere, og de steder vi var, reklamerede mange gange med 50% af udsalgsprisen. Jeg kom derfra med en polo til £20 og Julie med en trøje til noget nær samme pris, henholdsvis fra Fred Perry og Polo Ralph Lauren.

Hvis den etniske sammensætning af kunderne i Bicester Oulet Village, kan være en indikator for udviklingen i verdensøkonomien, er det meget tydeligt, at der er økonomisk fremgang i Asien. Det vrimlede med asiater, og der blev virkelig købt ind. Også i et omfang, at man umiddelbart synes det var for meget.
Butikkerne er godt klar over, at en stor del af kunderne kommer oversøisk fra. Flere butikker havde skilte, skrevet på hvad jeg tror er kinesisk. Her er det f.eks. hos Calvin Klein.

Skilt med kinesisk (?) skrift hos Calvin Klein.

Skilt med kinesisk (?) skrift hos Calvin Klein.

Er man i nærheden, og orker man at gå i butikker, og er til mærkevarer til gode priser, så er Bicester Outlet Village helt klart et besøg værd.

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i UK og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s