Indtryk fra snekaos

Der var varslet snefald og storm fra natten til torsdag til fredag, og hele fredag – og så gik landet i panik. Den største snemængde skulle falde i Wales, og her ville der falde maksimalt 30 cm. I Oxford ikke nær så meget, omkring 5-10 cm. Jeg har samlet et lille indtryk fra panikken.

Sneen i Oxford

Det tykke snedække, der sendte Oxford til tælling.

Julie kom forbi vores lokale Lloyds-bank, hvor de lukkede pga. “ugunstige vejrforhold” allerede kl 14.

Lloyds i Summertown lukkede tidligt.

Lloyds i Summertown lukkede tidligt.

På Julies arbejde fik de tilnærmelsesvis snefri. Der blev cirkuleret mails i løbet af hele dagen med opdateringer på vejrforholdene, og de blev opfordret til ikke at tage senere hjem, end de ville være i stand til at komme forsvarligt hjem.

Jeg modtog en fællesmail fra præsten på Balliol, der bare lige ville oplyse, at man skulle passe på når man gik udenfor, fordi det kunne godt være glat, selvom man ikke kunne se det.

Det værste vejr var i den vestlige del af landet. Heathrow ligger øst for Oxford, og har derfor fået mindre sne end os. Dagligt letter 1.300 fly. I går blev 25% af disse aflyst.

Der er kommet mange advarsler af forskellig karakter. En af de mest kuriøse, men enddog relevante, advarsler var fra Hybu Cig Cymru, Meat Promotion Wales, der opfordrede fårebønder til at sørge for, at deres får, får foder nok i disse omstændigheder med negative grader. De har tilmed lavet en menu til fårene, som skulle være afbalanceret, så de kan have det godt.

Tomme hylder i Tesco i Swansea, Wales, torsdag aften, hvor folk panikkede og hamstrede i tilfælde af, at de skulle sne inde pga. 30 cm sne.

Torsdag aften oplevede flere butikker i Wales, at folk hamstrede mad.

Skoler var lukket omkring over hele landet. Politiet frarådede mange steder al udkørsel på motorveje og store hovedveje. Til det skal det siges, at hvis man billede-googler “uk snow” og ser på billederne af vejene, så er ingen af dem, hvor vejene er ryddet. Derfor er det ikke så underligt, at man skal være forsigtig. Det er også billedet i Oxford. Vejene bliver ikke ryddet, og saltning eller spredning af sand, er ikke noget de går så højt op i.

Vejrudsigten forudsiger mere sne de næste kommende dage, og frostgrader, så der er nok ikke den største chance for, at der bliver orden i kaos i de kommende dage.

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i De er skøre de briter, Vejr og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s