Stonehenge

En af de største attraktioner i England er uden tvivl Stonehenge, og så ligger det kun halvanden time syd for Oxford. Derfor er det egentlig utroligt, at vi ikke tidligere har været forbi, så da vi blev spurgt af Julies kollega Kathryn og hendes kæreste Chris, om vi ville med derned, var det klart, hvad vi skulle i dag.

StonehengeStonehenge menes at være omkring 5.000 år gammelt, og det vides ikke rigtig, hvorfor det er bygget. Der er dog rigtig mange gæt, og da flere årlige astronomiske begivenheder, som eks. sommer- og vintersolhverv, kan observeres i konstruktionen af Stonehenge, skorter det ikke med teorier om, at stedet blev brugt som observatorium eller som et helligt sted af den ene eller anden art. Når ofringer, druider og målinger af særlige kraftfelter bliver blandet ind i forklaringen, bliver videnskabsmanden i mig automatisk noget skeptisk. Konklusionen er vist, at ingen ved det, og vi finder næppe ud af det. Det bliver stedet dog ikke mindre fantastisk af.

IMG_5632

Nogle af disse meget store sten, hvor de tungeste vejer omkring 41 ton, er blevet transporteret helt fra Wales for 5.000 år siden er ret unikt. Rundt om Stonehenge er der rigtig mange gravhøje, og det er tydeligt, at hvad Stonehenge så har været, har det været noget betydningsfuldt. Iøvrigt er det blot 2/3 af stenene der er over jorden, hvis man skulle undre sig over, hvordan de kan holde sig oprejst.

IMG_5637

Kathryn, Chris og Julie

Kathryn, Chris og Julie

Efter at have set på Englands forhistoriske kultur, vendte vi snuden hjemad men slog et smut forbi en af de utallige små engelske landsbyer, hvor vi oplevede lidt af Englands nutidige kultur. Vi fandt en lille pub, og fik os en god solid publunch. Her i hjertet af England er der masser af får på markerne, så Julie og jeg fik lam med Yorkshire Pudding, brun sovs, kartofler og grøntsager. Som kromutter sagde, så var vi kommet på landet, og herude fandtes der ikke små portioner – det var rigtigt.

Lam, Yorkshire pudding, kartofler, brun sovs og grøntsager.

Lam, Yorkshire pudding, kartofler, brun sovs og grøntsager.

 

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i Foto, Kultur, Pub og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Stonehenge

  1. Pingback: Efterårsbesøg | Julie & Jakob i Oxford

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s