Midt i Midsummer

Set gennem krimiernes skildringer af Oxford er det et af Englands mest voldlige steder, Inspektor Morse og hans efterfølger Lewis har opklaret mord i 57 episoder fra 1987 til 2012. Lige i hælene på Oxford er Midsummer et fiktivt område af midtengland, hvor der på overfladen er idyllisk, men som kendere af “Barnaby” ved, er særdeles voldligt. Bag de trimmede haver, gamle huse og garager fulde af Range Rovers, er der ikke langt til at slå postbuddet eller naboen ihjel. Nu har vi set, at Oxford ikke er som fiktionen foreskriver, så I weekenden måtte vi se, om det virkelig var så galt ude i Midsummer som det ser ud, når man lægger alle afsnit sammen.

En af Julies kolleger, Sarah, bor i Haddenham midt i Midsummer. En idyllisk gammel engelsk by, hvor gadekæret er fyldt med ænder, stokroserne vokser op ad gavlene på de stråtækte huse, og hvor busserne ikke kommer oftere end hver time.

Sarahs forældre bor også i byen. I et gammelt 1600-tals hus, der er præcist så hyggeligt, som man forestiller sig den slags huse være – og lige så fodkolde. Der var ikke opfundet gulvvarme den gang, og tydeligvis heller ikke siden. Havde vi været der tidligere på året ville haven helt sikkert, have været som i et havemagasin, men nu var den ved at være vinterklar.

Havde de så set noget til nogen af alle de mord, som man ser på fjernsynet i Barnaby? Ja, faktisk var et af disse filmmord begået i deres skur i haven. Så der er åbenbart noget om snakken…

Midsummer Murders som serien vi på dansk kalder Barnaby hedder, er på det seneste kommet i modvind, fordi skuespillerne ikke afspejler den engelske befolknings etniske sammensætning. Forfatterne affejede kritikken med, at der i midtengland, som Midsummer er baseret på, ikke er nogen indere, pakistanere, kinesere eller polakker. Vi fik dog modbevist den påstand, da vi inden vi tog bussen spiste på den lokale indiske restaurant – og vi så også et kinesisk spisested. I dag kan man ikke blot finde pubs i hver en lille landsby, men også et sted, hvor man kan få Naan og Tikka Masala.

 

Julie fodrer ænder sammen med Sarahs toårige tvillinger, Helena og James.

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i Kultur, UK og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s