Paris

Fra London tager til godt to timer med Eurostar toget til Paris – og det vel at mærke fra centrum til centrum. Det er ikke som når man tager flyveren, at man lander langt pokker i vold væk fra byen, og skal bruge en mindre formue og en hel del tid på at lade sig fragte til centrum. Desuden skal man ikke være der mindst en time i forvejen og sikkerhedsfolkene er meget mere flinke. Samlet set, er der ikke noget tidsmæssigt argument, for ikke at tage toget fra London til Paris.

Vi har talt om det længe, men aldrig fået det planlagt. Da vi fredag alligevel var i London, for at få lavet nye pas, benyttede vi os af lejligheden til at tage til Paris. Det blev til en dejlig weekend, og det meget rejseri, der ofte er forbundet med ferier slap vi helt for på denne måde. Meget afslappende og anbefalelsesværdigt, hvis man bor i London. Lørdag, trodsede vi eftermiddagsregnen og fik set en god del af det indre Paris. Vi var bl.a. i Panthéon kirken, der er bygget som en hyldest til de mænd, der har gjort Frankrig ære – her med tyk streg under mænd. I krypten findes grave med mange kendte navne, bl.a. Voltaire, Rousseau, Victor Hugo og en enkelt kvinde Marie Curie – men naturligvis er hendes mand der også. Det viste sig også at være en decideret matematiker-kirkegård. Navne som Lagrange, Painlevé, Carnot og Monge vækker måske genklang hos andre med mine interesser. Dog har de fleste af de ovennævnte haft offentlige embeder, som nok har gjort dem mere fortjente i den franske befolknings optik, til at være i Panthéon.

Panthéon er iøvrigt det sted, hvor Foucaults pendul hænger og svinger fra toppen af kuplen, og beviser, at jorden roterer. Pendulet svinger frem og tilbage i en fast bane relativt til universet, men da jorden roterer ser det ud til, at pendulet ændrer sin bane. Ikke særligt meget, men lidt ved hver svinging.

Inspireret af Den store Bagedyst (eller Great British Bake Off som det hedder herovre) var vi nød til at smage macarons når vi nu var i Frankrig.

 Lørdag spiste vi på en lille fransk restaurant “Un jour a Paris”, hvor vi fik fantastisk god Coq au Vin og Boeuf Bourguignon. Dejligt lille sted i 10. arrondissement tæt på vores hotel.

Søndag var vejret noget bedre, og vi tog på loppemarked i den nordlige del af Paris, Les Puces de Saint-Ouen. Et kæmpe permanent loppemarked, hvor man kan få alt. Markederne er delt ind i forskellige områder. Et, hvor alle forhandlere af 1700-tals møbler er, et andet hvor du kan få lænestole fra Napoleon den 3.’s tid, eller hvis man er til ghettotøj, basketsneaks og falske læderjakker, så kan du også få det her. Altså en god omgang godt og blandet.

I øvrigt kan du se flere billeder fra Paris her. Først er der lidt billeder fra London og hvis du klikker i toppen på knappen “Paris” kan du ser billeder fra Paris.

 

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i Rejse og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s