Balliol Garden Party

Et af collegelivets største begivenheder er det det store college ball. De fleste colleges holder bal, hvert andet eller tredje år. På Balliol har man ikke lyst til at være som alle de andre, så her har man ikke en tradition om bal for kandidat og ph.d.-studerende, men derimod en årlig havefest. En fest der i forhold til størrelse, planlægning og omtale er lige så stort og vigtigt som det de andre kalder et bal.

Det var sidste lørdag at skjorten skulle stryges, kjolen luftes og skoene pudses. Temaet for årets fest var klassikerfilmen “Casablanca”, det betød at udsmykningen, maden, musikken og underholdningen var relateret til Marocco, Paris og 1940’erne hvor filmen foregik. Det var dog ikke en udklædningsfest, så festtøjet måtte gerne, men skulle ikke være inspireret af filmen. Dog havde flere passende valgt at finde den hvide dinner jacket frem af skabet, som Humphrey Bogart bærer i flere af filmens centrale scener.

Festen blev holdt i Balliols Holywell Manor og dettes have. Det er de gamle 1700-tals bygninger, hvor mange af Balliols kandidat og ph.d.-studerende har deres hjem. Det meste foregik udenfor i gårdhaven under teltdugen.

Temaet betød dog, at maden var marokkansk, at der var spåmænd, som håndlæste fremtiden, at der var mavedansere, at der blev swing-danset til langt ud på natten, at der var casino i kælderen, at der var champagne reception og ikke mindst drinks i lange baner – naturligvis fri bar. Derudover var der hyret en kvinde, der med en levende slange gav lidt til den eksotiske stemning. Til sidst var der naturligvis almindelig larmende disko i et af Hollywell Manors fællesrum.

Det var et brag af en fest, og sjældent har jeg været med til en så underholdende fest. Der var aktiviteter hele tiden, og hvis man samtidig skulle have tid til at snakke med nogle af de mange andre gæster, blev man næsten helt forpustet. Det mest overvældende var nu chokoladefontænen. Noget der bedst kan beskrives som et halvanden meter højt chokoladespringvand, hvor man kunne dyppe jordbær, skumfiduser eller – hvis man var til den ekstra klamme – mini-dounuts. Jeg tror, at chokoladen var blandet med en del olie for ellers er det svært at forestille sig, hvordan kold chokolade kunne løbe så let. Julie var særligt begejstret for springvandet.

Selvom der var mange aktiviteter, og det bestemt har været en dyr omgang, så kommer det ikke til at stå mål med f.eks. St. John’s College i Cambridge, hvor de et år har haft Coldplay til at spille og sidste år havde fyrværkeri for knap 1 mio kroner!

Jeg ser allerede frem til næste års Garden Party.

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i Balliol, Foto, Kultur og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s