Arbejdsløse akademikere – opdatering

Tilbage i februar skrev jeg et indlæg om, hvordan universitetet her i Oxford gjorde en hel masse for, at nyuddannede stod med et job i hånden i stedet for at stille sig i arbejdsløshedskøen – ganske modsat, hvad man gør i Danmark på f.eks. Aarhus Universitet.

Kort efter udgivelsen blev jeg kontaktet af to journaliststuderende, Palle Herløv og Jeppe Plauborg Larsen, der var ved at skrive hovedopgave om netop arbejdsløse akademikere. Deres vinkel var løsningsorienteret, og da jeg i mit indlæg fortalte om, hvad man gjorde udenfor den danske andedam, ville de gerne bruge mig som case i deres opgave. Det ville jeg naturligvis ikke sige nej til, og i starten af maj fik vi besøg fra Danmark.

En del af deres opgave skulle være en hjemmeside, hvor deres artikler og video skulle præsenteres. Resultatet er candnojob.dk, og indeholder en del gode artikler.

Besøget her i Oxford blev til en video, du kan ses nedenfor. Det var en sjov oplevelse, at stå foran kameraet, og få at vide, at nu skal du tage en bog ned fra hylden, gå ned af trappen, sæt dig på bænken, osv. Til trods for, at videoen blot er godt to minutter lang, tog det sin tid at optage. Læg mærke til, hvor ofte der klippes. Oplevelsen har i hvert fald tydeliggjort for mig, hvor tidskrævende det er at lave fjernsyn og gode videoer til nettet. Næste gang du ser nyhederne prøv at lægge mærke til, hvor mange gange der klippes i et indslag.

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i Karrierevejledning, University of Oxford. Bogmærk permalinket.

2 svar til Arbejdsløse akademikere – opdatering

  1. Men, kære Jakob, karrierevejledning har du da ikke brug for! Lærestolen står da lige i kikkerten, ikk? 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s