Ballroom dance

Til alle jer, der heller ikke gider at se EM i fodbold, kommer her et indlæg om ballroom dance (= standard dans).

Som tidligere nævnt er jeg startet til ballroom, hvilket jeg er blevet ret vild med. Det er fedt at blive udfordret på en ny måde, men alligevel inden for noget, der ligner det kendte gymnastik/dans. Jeg må nok indrømme, at jeg synes, det er sjovest at lave noget jeg kan finde ud af. Efter et term på bronzeholdet, er jeg hoppet op til sølvholdet. Enkelte gange har også forsøgt mig med guldholdet, hvor jeg dog bliver rimeligt presset. Når man sådan blander sig med de dygtige dansere, må man jo have udstyret i orden, så jeg har investeret i et par høje hæle i ferskenfarvet satin med bling-bling spænde – det er sådan de skal være. Jeg havde ikke set det komme, at tåskoene, der blev udskiftet med bare fødder, igen skulle blive udskiftet af høje hæle på mine “gamle” dage, men det passer mig fint.

De mange timers ballettræning og gymnastiktræning fornægter sig ikke. Træneren, der underviser os, underviser også universitetets konkurrencehold. Han har haft fat i mig, for at høre, om jeg var studerende, for de kunne godt bruge mig på konkurrenceholdet til næste år. Han indledende kommentar var “Your are very elegant, but you don’t have a clue of what you are doing”. Det sidste kan han jo godt have ret i, når jeg rykker op inden jeg helt har styr på grundtrinnene. Desværre er jeg ikke studerende, men jeg må nok indrømme, at det rykker meget i min indre cirkushest.

For en måneds tid siden var der Varsity Match i dans – altså konkurrence mellem Cambridge og Oxford. Indledningsvis blev de ni par på hvert hold præsenteret med en lille holddans. Allerede her tydede det desværre på, at Cambridge ville løbe med sejren. Efter min mening vandt de i hvert tilfælde både kjolerne og holddansen (der dog ikke talte med). Efter alle havde danset mod alle i de de to standarddanse (vals og quickstep) og to latindanse, var det da også Cambridge, der tog pokalen med hjem. Her kan I se et klip fra valsen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Sport, University of Oxford. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s