Speciale

Der har været lidt stille på bloggen fra min side, men i det sidste lange stykke tid er alt tid foran computeren blevet brugt på at afslutte mit speciale.

Midt i halvfemserne startede et studie, hvor midaldrende danskere fik taget en fedtbiopsi, svarede på et spørgeskema om livsstil, blev vejet og målt mm. I mit speciale, har jeg sammenlignet fedtbiopsierne fra de kvinder, der siden har fået brystkræft og de, der ikke har. Mit studie tyder på, at transfedtsyrer er et problem. Heldigvis har Danmark haft en øvre grænse for brugen af industrielt fremstillede transfedtsyrer siden 2004. Loven skyldes, at transfedtsyrer er et stort problem ift. hjerte-karsygdomme, men altså muligvis også ift. brystkræft. Mange lande har dog ikke lovgivning på området, så på den måde kan resultaterne stadig være relevante.

Sidste fredag var jeg endelig færdig med de sidste detaljer, eller var i hvert tilfælde blevet blind for de sidste trykfejl. Jeg cyklede derfor glad ned til printermanden, og Jakob og jeg fejrede det med en is, mens der blev printet. Desværre var der problemer med printeren, så da jeg afhentede de printede specialer, var skriften helt gråt øverst på siderne, men sort i bunden. Perfektionisk som man er, kan det bare ikke bruges til noget, så ØV, ØV, ØV!! Printeren kunne først blive repareret mandag, hvor vi skulle flyve til Danmark. Derfor endte det med, at jeg måtte printe igen natten til afleveringsdagen. Vi kom meget sent kom til Universitetet i Aarhus, hvor vi lige i øjeblikket “bor”, men man kan altid stole på printeren på Matematisk Institut.

Det har været virkeligt spændende at arbejde med, men hold nu op, hvor jeg nyder at holde fri, inden eksamenslæsningen forud for det mundtlige forsvar starter.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s