Internationalt

Det kan godt være, vi er flyttet til England, men det er godt nok internationalt i Oxford.

I går var vi inviteret til engelske James’s fødselsdag, fordi Jakob kender hans argentinske Laura, der forøvrigt er fundet af danske midler. Grundet Lauras argentinske rødder var der argentinsk mad i lange baner. Ostene var dog indhentet fra både Portugal og Spanien. Et andet sydamerikansk indslag var en pinata udformet som en blå papmache elefant, der havde en slående lighed med danske Bodil Kjær (= Lille Pers elefant). Da fødselaren hev bunden ud af elefanten, viste det sig, at den gemte på en masse spansk slik.

Gæsterne bestod englændere, tyskere, en østriger, danskere og spaniere. Den ene spanier med en israelsk kæreste, der lige var kommet hjem fra Brasilien. Den anden spanier, der er i Oxford på besøg, mens han egentligt hører til i Århus, hvor han venter på, at komme til Tyskland, før han kan komme hjem til  Spanien.

Det var en meget interessant fest, og man får virkelig øje på de ting, der gør en dansk og andre små forskelle. I går bed jeg mærke i følgende lidt pudsige ting:
– at kun én anden end os havde taget en gave med,
– at der var total mangel på flag,
– at spanierne, der ikke har gået på universitet virkeligt kan skræmmende lidt engelsk (noget svært, når man flytter med kæresten),
– at spanier ligesom skriver i deres hånd, når de taler,
– og at alt har engelske navne, eksempelvis hedder det ananas, i ene eller anden form, på dansk, spansk og israelsk, men pineapple på engelsk.

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Kultur. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s