Barcelona

Hjemme i regnvejr og betydelig lavere temperaturer, kan jeg godt drømme mig tilbage til Barcelona.

Det var jo en kombineret arbejds-/turisttur vi var på, men det vi nåede at opleve af byen var virkelig dejlig. Den gamle bydel, med katedralen og de smalle gader, var rigtig hyggelig at slentre i, og konferencen includerede en guidet tur i netop dette område. Guiden kunne en masse røverhistorier og var god til at gøre historien spændende. Gaudís værker er selvfølgeligt et must i Barcelona, men jeg må nok indrømme, at La Sagrada Familia (kirken der stadig bygges på) var mere speciel end køn. Tiltrods for dette må det siges, at man var meget fremsynet tilbage i ca. 1900, hvis man havde forudset, hvormegen turistvaluta denne bygning kunne tiltrække til byen.

Vores træning til OL fik vi skudt igang i Barcelona, med en tur til det olympiske stadion fra 1992. OL i Barcelona er det første jeg kan huske, så det var lidt spændende at se. Vi er hermed klar til, at faklen kommer forbi Summertown og til at opleve stemningen i London til sommer.

Et af de absolutte højdepunkter var maden. Boquería markedet var helt fantastisk. Der var alt hvad øjne og mave kunne begære af frugt, grønt, brød, nødder, kødvarer, krydderier, chokolade og meget mere. Det var helt ærgerligt, at der ikke var mulighed for at lave mad på hotellet.
 Efter konferencens afslutning var der en af matematikerne fra Barcelona, der tog os med ud at spise. Det var et specielt koncept, der nok bedst kan beskrives som en baskisk mellemting mellem dansk smørrebrød og japansk sushi i Catalonien. Smørrebrødsdelen bestod i, at det var skiver af brød (selvfølgelig flute og ikke rugbrød) med forskellig slags pålæg. Vi kunne bl.a. vælge mellem laks, tørret iberisk skinke eller tortilla, og ja, det var højt belagt og fint pyntet. Associationerne til sushi kom sig af, at fadene, med de forskellige lækkerier, stod fremme, så vi kunne spise os mætte i lige det, der så bedst ud og, at vi betalte for det antal pinde, der lå på tallerknen til sidst. Altså et koncept, der ligner running-sushi til forveksling.

Altså en helt igennem dejlig tur, der kun kan anbefales.

Her kan I se flere billeder fra turen.

Dette indlæg blev udgivet i Foto, Rejse. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s