Bath

I fonden formålsparagrafer står der, at fondsmiddlerne ikke kun skal bruges på studier, men også på kulturelle oplevelser. Derfor var vi nød til at tage til Bath og Bristol i den forgangne weekend. 

Bath har fået sit navn efter de romerske bade, der blev bygget op om den varme kilde, der udspringer i byen. Romerne var i området fra ca. 50-400 e.kr. og byggede et meget imponernede kompleks bestående af et tempel og en badeanstalt med flere bassiner og gulvvarme. I dag kan man stadig se en stor del af de oprindelige bade, og museet har virkeligt formået at gøre stedet et besøg værd.

Templet er senere blevet udskiftet med en katedral, med helt utrolig udsmykning. Jeg bliver altid lidt imponeret over, hvordan man har formået at lave alle udskæringerne i de hvælvede lofter, og disse var særligt flotte.

Lørdag var den første rigtig forårsdag, vi har haft, så solen blev nydt på byens hyggelige torv. Med varmen, den italienske i og udsigten til badene fik man næsten fornemmelsen af at være i Rom.

Der var rigtig mange andre, der havde valgt at bruge weekenden i Bath – faktisk så mange, at vi ikke kunne få et bord på de første fire restauranter, vi gik ind på og, at vores hotel lå langt uden for byen. Så vi fik rigtig besøgt the English country side, hvilke bestemt kun gjorde turen endnu bedre.

Da der var Bath halvmarathon søndag, besluttede vi os for at tage til Bristiol, selvom vi godt kunne have brugt en dag mere i Bath. Jeg tror nok, der var en der synes, det var lidt snyd, at løberene til dette halvmarathon havde så godt vejr. I Bristol var det et noget andet indtryk, der mødte os. Det jeg lagde mest mærke til var, hvor beskidt byen var. Der var skrald over det hele, hvilket stod i skarp kontrast til Baths, der var meget velholdt. På trods af dette havde vi enr igtig hyggelig dag, der startede med lidt shopping i byens spritnye shoppingcenter efterfulgt af frokost i parken – igen i solskin fra en skyfri himmel.

Flere billeder kan ses her.

Dette indlæg blev udgivet i Foto, Kultur. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s