Dans

“You think kids want to come … and take fox-trot lessons?”
På feriehotellet i Dirty Dancing står det sløvt til med undervisningen i fox-trot, men i Oxford går det strygende. Hver torsdag er der undervisning i ballroom, og troligt møder ca. 20 par op på hvert af de tre niveauer. Efter forgæves at have ventet en opringning fra Vild med Dans de sidste mange år, har jeg også kastet mig ud i det. Det er en ældre herre, der står for undervisningen. Han underviser også universitetets konkurrencehold, der efter sigende er landets bedste, så han ved bestemt, hvad han taler om. Først instrueres pigerne i deres trin og derefter drengene. Så må man så se, om man kan få det til at spille sammen. Det er ikke helt så nemt, som det kan se ud. Man skal både huske trinene og om det nu er hælen eller tåen, der bliver sat i gulvet først.
Ind til nu har den stået på tango, vals og netop fox-trot, så der er blevet lavet hældregninger, spin turns og telemark vendinger. Ind til nu er valsen min favorit, da man flyver let hen over gulvet – når det altså kører og man ikke bumper ind i et andet par.

Det er ikke kun  ballroom, der bliver danset i byen. Jeg har været til nogle klasser i moderne. Efter at have holdt pause i et års tid, pga. en skade, har det været så skønt at danse igen. Jeg var heldig at træneren på den første klasse, jeg deltog i, kunne henvise mig til andre hold. Så nu har jeg fundet et rigtig godt hold, og jeg kender lidt til, hvad der foregår i byen.

I går blev byens dansefestival Dancin’ Oxford skudt i gang, men et lille show i shoppingcenteret. To professionelle dansere, deltagerene i en workshop og et hold for unge dansere viste deres kunnen. De næste halvanden måned, som festivalen varer, kører mange workshops og forestillinger i alt lige fra hiphop til klassisk ballet. Jeg har lokket Jakob med til en forestilling med moderne dans. Det bliver lidt spændende at se, hvad han siger til det.

Et lille klip fra “åbningenforestillingen”

Dette indlæg blev udgivet i Kultur. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s