Trivial champs go home

Vi er to personer, der trods janteloven, tør sige, at vi er rimelig fornuftige til Trivial Pursuit. Efter i aften er vi nok nød til at bukke os i støvet for nogle, der til en hver tid kan tvære os ud.

BBC2 (aka klogekanalen) sender University Challenge – en quizkonkurrence mellem hold fra colleges på forskellige britiske universiteter. I aften var det Balliol fra Oxford mod Homerton fra Cambridge. Det var mange meget svære spørgsmål, eksempelvis: “Fra hvilket Shakespeare skytte stammer dette?”. Nu skal det jo ikke være for nemt, så citatet var skrevet fonetisk. Deltagerene var super skarpe og kunne svare på langt størstedelen. De var særligt gode til at genkende kvindelige franske royale fra 1600-tallet på oliemalerier.

University Challenge er et ældgammelt TV-koncept. Det har været sendt på BBC siden 1962, med kun syv års pause i 1980’erne. Intromusikken er klassisk musik, så fra start er det klart, at dette er et anderledes program. Der er ingen dramatiske lys- og lydeffekter som i Hvem vil være millionær. Værten, Jeremy Paxman, er så forskellig fra Hans Pilgaard som man kan være. Ingen småsnakken for at få deltagerne til at føle sig godt tilpas i den varme stol – og ingen former for pres for at trække spændingen i spørgsmålene. Under programmet sad jeg næsten og blev helt forpustet, for det var spørgsmål på spørgsmål, uden pauser. Der var ikke en gang forskellige typer af runder, som man ellers ser i de fleste quizprogrammer. Deltagerne blev kort præsenteret i starten, og gennem resten af programmets 30 min, blev deltagerne hamret med spørgsmål.

Denne uges quiz ligger ikke på youtube endnu, men her er et klip fra tidligere:

Balliol var noget bedre end Homerton, så de går videre i turneringen.

Dette indlæg blev udgivet i Balliol, Kultur. Bogmærk permalinket.

Et svar til Trivial champs go home

  1. Finn siger:

    Det er godt der er nogle der kan tæve jer 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s