CPR-nummerets lyksagligheder

I epidemiologi (= kortlægning af sygdommes forekomst i befolkninger) på studiet har vi hørt meget om, hvor unikt CPR-nummeret er, når man skal undersøge årsager til sygdomme. Man kan holde øje med, hvem der bliver syge af hvilke sygdomme. Det er jo virkeligt smart, men jeg havde ikke tænkt nærmere over, hvad mangel på dette lille nummer kan medføre af problemer.

Når man som i England ikke har et CPR-nummer, har man jo ikke styr på folk. Det har betydet, at den plan jeg havde, om at bruge den første uge på alt det praktiske, er faldet helt til jorden. Jeg ville have en bankkonto, en læge, et telefonnummer, en forsikring osv. Intet af dette var muligt, end ikke at bookke en prøvetime i fitnesscenteret, uden et “proof of adress” – altså et brev fra et firma, med mit navn og adresse på. For har man sådan et, ja så må man jo høre til på den adresse. Når min bankkonto forhåbentligt er åbent midt i næste uge, kan jeg så begynde at få ordnet alt det praktiske. Indtil da er jeg så bare hende, der må bede sin “mand” om at oprette/bestille ting til mig. Altså er jeg bare en total not-independent woman, mens jeg venter – en situation jeg har det lidt svært med at affinde mig med. At være en independent woman kan jo være meget godt, men når man skal angive sin ægteskabligestatus, og kun kan vælge mellem “gift” eller “single, synes jeg nu også “single” er lige at stramme den.

Hermed altså en opfordring til UK om at indføre CPR-nummeret, så os der både er epidemiologer og gerne vil kunne klare de mest basale ting selv får bedre mulighed for det.

Dette indlæg blev udgivet i Opstart. Bogmærk permalinket.

3 svar til CPR-nummerets lyksagligheder

 1. Julie siger:

  Nu med nyt telefonnummer – tak til Jakob. I kan se nummeret under facts.

 2. Skal jeg sende dig et brev fra dit universitet? 😉
  /per

 3. Julie Schmidt siger:

  Det var en god ide, som helt sikker ville have virket. Det skulle jeg selvfølgelig bare have arrangeret inden jeg rejste, for Jakob havde jo afsløret, at det nok blev et problem.
  Nu har jeg i mellemtiden fået et brev fra min bank, så det er lykkedes mig både at få en læge og et fitnessabonnement.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s