Forbrydelsen

Da Sarah Lund var søndag aftens dronning, og tonede frem i Forbrydelsen i sin strikkede sweater, blev den strikkede sweater ultra hip. Her i England er anden sæson lige startet. Jeg har endnu ikke set nogen gå rundt i dem, men nu hvor 2. sæson er startet, og 800.000 seere så med fra første færd (hvilket er ret godt klaret, når det er den danske udgave med undertekster der vises), går der nok ikke lang tid før de kommer. I mit lokale supermarked faldt jeg da også over en meget alvorlig Sofie Gråbøl på forsiden af “RadioTimes”. Bladet kommer da også med en lille opfordring om “Knit your own Sarah Lund jumper!”. Der går ikke lang tid før Oxford er oversvømmet med strikkede sweatere.

Anmeldelserne af Forbrydelsen er ret gode, i hvert fald er The Guardians anmelder ret glad for serien. Der har dog været en smule problemer med oversættelserne af den danske dialog, hvor stort set alle eder og forbandelser – og dem er der jo en del af i Forbrydelsen, og nok i dansk i det hele taget – er oversat med et ‘Fuck’. Det er jo nok ikke den helt korrekte oversættelse af “for fanden” eller “for helvede” eller andre gode danske bandeord, der kommer ud af Sarah Lund. Det har derfor fået BBC til at love, at oversætte mere korrekt, eller nok nærmere ignorere en del af ordene, fordi det er for “hård” kost for folk, der taler Oxford-engelsk. 😉

Jeg har desværre ikke noget fjernsyn, så jeg kan ikke følge med i Forbrydelsen, men det kunne nu være sjovt, at følge med i igen.

I øvrigt lærte jeg i går, at Sarah Lunds sweater ikke er islandsk, men rent faktisk fra Færøerne. Tak til DR1 og “Gintberg på kanten” for den oplysning.

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i Kultur. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s