Publunch

Der skulle gå omkring 1.5 måned før det skete. I går fik jeg min første omgang fish’n’chips. Egentlig ganske godt – meget friture – men det var ok. Jeg fik taget min fish’n’chips-mødom på pubben “The Rose and Crown”, sammen med en flok studerende fra matematik. Hver fredag publuncher vi. Vi finder en pub i nærheden af matematik, og får en frokost her. Rigtig hyggeligt, og maden er faktisk helt i orden. Jeg har hørt, at kvaliteten svinger meget fra pub til pub, men de vi har besøgt hidtil, har været den været ganske god – og de sidste fire fredage har vi været på forskellige pubs.

Det er vist ikke nyt for nogen, at der er mange pubs i England. Der ligger en pub i hver eneste lille flække, og i de større byer er de overalt. I Oxford er der godt 100 forskellige pubs. Pubs har en stor social funktion, hvor man kommer ned, får en pint, en kop te, måske noget at spise, og store og små ting vendes.

Der er også masser af pubs og barer i Danmark, som bestemt har sine stamgæster. De gange jeg har været på Cirkuskroen i Aarhus var det tydeligt, at der var et helt klart klientel, der ikke bare kom fordi det var lørdag nat, og det var det eneste sted, der var åbent, og de tilmed havde Top til 14 kr.

Den slags stamgæster findes helt sikkert også her. Men der, hvor den forskel er maden. Det kan man ikke få på danske barer – men her er Cirkuskroen så også en undtagelse, for det kan man faktisk godt om søndagen til frokost – men ikke hver dag. Dermed falder de engelske pubs ned mellem to stole. Det minder på nogle måder om en almindelig café, hvor du kan få noget at spise, men samtidig er det et sted, man kommer for at hænge ud med sine naboer, og så ligner mange af dem, altså de danske snuskede barer. Mange pubs i Oxford er tydeligt præget af, at de har ligget der i meget lang tid. Lokalerne er små, halvmørke, med et halvslidt interiør, som har været vidne til mangt og meget.

Hver pub har noget som er specielt for den. På “The Eagle and Child” diskuterede C.S. Lewis og J.R.R. Tolkien litteratur, mens politiinspektør Morse ofte spiste frokost på “Victoria Arms” og fik en fyraftensøl på “The White Horse”. “The Turf Tavern”, der har eksisteret siden 1200-tallet, var stedet hvor Bill Clinton “didn’t inhale” som han sagde, da han blev anklaget for at have røget hash mens han var i England. Det er også stedet, hvor en tidligere australsk premiereminister Bob Hawke satte verdensrekord i at tømme en yard ale – på 11 sekunder! Lidt af en bedrift. Der små særheder ved alle pubs.

Jeg sætter stor pris på at publunche. Udover at være utrolig hyggeligt, så er det utrolig britisk, og som man siger herovre “when in Rome do as the romans do”.

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i Pub. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s