Oxford tours

I går var der arrangeret rundtur i Oxford. Det blev til en god lang rundtur i store dele af Oxford. Jeg fik taget lidt billeder fra turen, og her er et lille uddrag. Som det kan ses, er vejret helt fantastisk, og i solskin tager Oxford sig ud fra sin bedste side.

Dette er Hollywell Manor, hvor mange af de ældste studerende fra Balliol bor. Det er også her, at Middle Common Room (MCR) er. MCR er et fællesrum for kandidat-studerende og ph.d.-studerende på Balliol. Der er en bar, et fjernsynsrum, computerrum, afslapningsrum med Chesterfield-sofaer og alverdens forskellige aviser og magasiner.

I dette “lille” hus bor “rektor” på Balliol College, og det gjorde alle hans forgængere også.

I denne bygning gemmer sig universitets afdeling, der laver dyreforsøg. Det er derfor der er et kraftigt metalgitter og overvågningskameraer rundt om hele bygningen. Nederst til venstre ved træet er der noget blåt plastik ved de hvide pæle. Det er der dyreaktivisterne plejer, at stå og demonstrere mod forsøgene. Man kan smile og grine lidt af det, men det er ganske seriøst. For få år siden, placerede nogle aktivister en bombe i et af kollegiernes bådhuse, for ligesom at understrege deres pointe. Nu sover der så studerende i det bådhus, hver nat.

Oxfords fineste hotel, The Randolph Hotel. Det er her man skal spise High Tea.

Måske nok Oxfords mest fotograferede bygning, The Radcliffe Camera. Selvom mange tror det, så er det ikke et college, men blot et bibliotek, med læsepladser.

Det vel nok flotteste college i Oxford, Christchurch College. Det er her noget af Harry Potter filmene er optaget. Scenerne i spisesalen er optaget her.

Igen er det Christchurch College. Set fra ydersiden. I baggrunden ses Christchurch katedral (er også med på billedet ovenfor). Katedralen og Christchurch college blev bygget da Henrik den 8. blev træt af katolikkerne og smed dem ud af England, og i stedet oprettede Church of England, så var det meningen af Christchurch skulle være kirkens hovedsæde. Det er det dog ikke i dag, det er Canterbury.

Christchurch meadow. Det er ikke langt fra de gamle bygninger i centrum, til du står midt på en mark.

Punting er en meget yndet afslapningsaktivitet i Oxford. Her er det på Cherwell-floden, som er en gren af Themsen, der også løber gennem Oxford.

Om Jakob

Mathematical Consultant at the Smith Institute.
Dette indlæg blev udgivet i Foto. Bogmærk permalinket.

2 svar til Oxford tours

  1. Det ser godt nok flot ud!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s